Quantcast
Channel: Secretele
Viewing all 3403 articles
Browse latest View live

Consumă dimineața pe stomacul gol usturoi și miere timp de 7 zile. Nu o să-ti vină să crezi ce se poate întâmpla!

$
0
0
Usturoiul este un aliment extrem de sănătos, iar oamenii au început să fie din ce în ce mai conștienți de proprietățile sale. 

Producătorii văd în asta un câștig, așa că mai nou adaugă usturoi în aproape orice produs...

vindeca organismul consumand usturoi
Citeste...

20 de întrebuinţări utile ale sării amare în scopuri terapeutice şi nu numai

$
0
0

Sarea amară, sau sarea Epsom, îşi trage denumirea din limba engleză, purtând numele izvorului de apă salină Epsom din regiunea Surrey, Anglia. Sarea amară este total diferită de sarea alimentară obişnuită prin faptul că, spre deosebire de aceasta, conţine magneziu şi sulfaţi.

Atât magneziul cât şi sulfaţii joacă un rol deosebit de important în organismul uman. Magneziul, de exemplu, gestionează peste 300 de funcţii enzimatice, în timp ce sulfaţii sunt implicaţi, şi ei, în numeroase procese biologice, printre care se numără şi eliminarea toxinelor şi producţia anumitor proteine.

În continuare îţi prezentăm 20 de moduri în care poţi beneficia de pe urma proprietăţilor grozave ale sării amare.

presara sare amara la pamantul florilor ca sa le protejezi de daunatori

Citeste...

Consumă 10-15 picături din această licoare și vei scăpa de constipație!

$
0
0
Un artiol de Ileana Mladinoiu

Că-i ocazională sau persistentă, constipația afectează din ce în ce mai multe persoane, dintre care 80% sunt femei. În afară de scaune rare, tari și uscate, constipația este adesea însoțită de balonări și dureri abdominale.

În farmacii exista o multitudine de variante, însă de cele mai multe ori acestea creează dependență, să nu mai vorbim de banii cheltuiți...

Ce este de făcut?

uita de constipatie
Citeste...

Cum să gătești ca să păstrezi valoarea nutritivă a alimentelor!

$
0
0
Un articol de Mihaela Iliescu

La prepararea obișnuită a hranei, cea mai mare parte din valoarea nutritivă se pierde. Este vorba mai ales despre complexul vitaminelor B și vitamina C (cea mai instabilă), care se pierd din cauza pregătirii și păstrării improprii.

Fructele și legumele acoperă peste 90 % din necesarul de vitamina C.Cei patru agenți care distrug elementele nutritive sunt aerul, apa, căldura și lumina.

Ce puteți face?

cum preparam mancarea ca sa nu-si piarda proprietatile
Citeste...

7 trucuri care îți simplifică activitățile zilnice!

$
0
0
Viața se poate transforma într-o rutină uneori și asta pentru că suntem mereu obișnuiți să facem în mod repetitiv aceleași activități.

Trucurile de mai jos te vor ajuta să abordezi activitățile zilnice diferit, optând să vezi viața dintr-o altă perspectivă, iată despre ce este vorba:

cum sa-ti usurezi viata
Citeste...

Iată de ce tot mai multă lume a început să adauge usturoi în unt?

$
0
0
Aceasta este o metodă prin intermediul căreia puteți evita agresivele antibiotice chimice dar și E-urile din alimente. Cu ajutorul acestui unt cu usturoi, aveți posibilitatea de a crește imunitatea, atât a dumneavoastră, dar si a copiilor dumneavoastră.

În plus, pentru atenuarea mirosului, puneţi şi puțin pătrunjel tocat mărunt, care este şi foarte bogat în vitamina C, acesta fiind și un mod natural de a suplimenta necesarul de vitamine necesare organismului.

O reţeta echilibrată de unt cu usturoi se prepară din :

intareste imunitatea cu unt si usturoi
Citeste...

Cu aceste trucuri vei avea gemurile mai curate ca oricând! Trebuie doar să le urmezi...

$
0
0
Dacă ochii sunt ferestrele sufletului, atunci ferestrele fac trecerea către sufletul căminului tău. Dar ce se întâmplă atunci când ele sunt murdare?

Nimic nu poate fi mai plăcut decât să îți privești geamurile cum strălucesc și nimic nu este mai frustrant decât să le vezi murdare. Te gândești atunci cât timp îți va lua să le cureți...

Lustruirea gemurilor nu trebuie să mai reprezinte o problemă de azi înainte, deoarece noi am găsit 5 trucuri prin care să îți ușurăm munca!

Iată care ar fi acelea:

cum curat geamurile usor
Citeste...

Patru semne precoce ale bolii Alzheimer pe care nu trebuie să le ignori!

$
0
0
Un articol de Mihaela Iliescu

Cei mai mulți dintre noi cred ca Alzheimer înseamnă pierderea memoriei, dar studiile recente ne contrazic.

Afazia primară progresivă (PPA) este o formă de Alzheimer care afectează limbajul înaintea memoriei, dar aceste simptome cheie nu sunt luat în considerare de la început, ceea ce face ca mulți bolnavi să fie diagnosticați târziu.

uitare scriere sau citire este semn de alzheimer
Citeste...

Bucuria ne apropie de Dumnezeu!

$
0
0
Un articol de Claudia Bulacu

A fi bucuros tot timpul poate părea o teorie, dar pentru că este o stare mentală, am putea spune că este posibil să atingem acest nivel. Este drept că nu avem în fiecare zi motive de bucurie,dar avem,cu siguranţă, motive de recunoştinţă.

În primul rând, ar trebui să fim recunoscători că avem şansa de a trăi ziua care tocmai a venit, o zi în care avem posibilitatea să trăim clipe minunate alături de cei apropiaţi sau chiar singuri. Totul depinde de noi ce alegem să facem astăzi.

pretuieste viata cu adevarat
Citeste...

Te ustură ochii și lăcrimezi excesiv? Iată ce trebuie să faci!

$
0
0
Un articold e Ileana Mladinoiu

Lacrimile sunt foarte importante pentru sănătatea ochilor. Ele îi protejează de agresiuni externe, curăță și lubrifiază partea globului ocular expusă aerului, pentru a-l menține umed în mod constant.

patlagina pentru a opri lacrimarea
Citeste...

8 legume pe care le cumperi o singură dată, însă le poți avea toată viața!

$
0
0
Nu-i de mirare faptul că majoritatea oamenilor optează în zilele noastre să își planteze propriile legume și să nu mai cumpere din comerț.

Chiar dacă poate trece ceva timp până când cresc, aceste legume au foarte multe beneficii pentru sănătatea organismului tău!

Iată cum trebuie să procedezi:

legumele crescute in casa sunt sanatoase
Citeste...

Cea mai bună rețetă de drob pentru Paște. Este delicios și ușor de făcut!

$
0
0
Un articol de Alexandra Ungureanu

Nu mi-a plăcut niciodată carnea de miel, de aceea refuzam de fiecare dată orice porție de drob. Nici măcar nu eram tentată să știu ce gust are. Toate astea până într-o zi când am mers în vizită la o foarte bună prietenă și m-a îndemnat să încerc.

”Ia o gură, nu conține miel, promit!” Așa a și fost, folosea cea mai bună rețetă de drob, fără să fiu subiectivă, și nu mi-aș fi imaginat că poate avea un gust atât de bun.

De fapt, este vorba despre drobul din ficat de pui. Dacă nici ție nu îți place drobul de miel, te invit să prepari rețeta de mai jos:

cum sa faci un drob delicios
Citeste...

De ce se instalează bolile articulaţiilor și cum rezolvăm această problemă!

$
0
0
Un articol de Claudia Bulacu

După cum poate că ştiţi deja, relaţia între corp şi spiritul care se găseşte în fiecare dintre noi este foarte strânsă.

Altfel spus, dacă nu reuşim să înţelegem că omul a fost creat pentru a trăi fericit şi pentru a avea gânduri pozitive, atunci lucrurile se complică. Ajungem să ne îmbolnăvim fără a şti de unde ne vine aceasta.

bolile de articulatii si cauzele lor
Citeste...

Ți s-a spus că aceste fructe sunt bune pentru consum, iată ce nu ți-a fost spus!

$
0
0
Curmalele au reprezentat mult timp baza alimentară a civilizaţiilor străvechi. Dovezile arheologice arată că existau plantaţii de curmali în aşezămintele rurale din Valea Indusului prin preajma anului 7000 î.e.n. şi că, mai târziu, pe la 5500 î.e.n., cultivarea curmalilor a devenit o practică agricolă de amploare şi în civilizaţiile sumeriană şi egipteană. 

Curmalele sunt nu numai gustoase, ci şi foarte hrănitoare, conţinând cantităţi mari de nutrienţi şi fibre.

În continuare îţi vom prezenta principalele şapte motive pentru care se recomandă să introduci curmalele în alimentaţia zilnică!

curmalele intaresc inima si ajuta ficatul
Citeste...

ATENȚIE: Sterilizarea obiectelor care intră în contact cu gura bebeluşilor creşte de fapt sensibilitatea la îmbolnăvire!

$
0
0
Ca să-şi întărească imunitatea, copiii au nevoie de microbi, nu de antibiotice, susţin cercetătorii!

Da, spălatul pe mâini este o rutină foarte importantă. Igiena corectă este esenţială în sezonul gripei, după folosirea toaletei, sau după vizitarea unei persoane internate în spital. Problema nu este nicidecum igiena normală, ci igiena dusă la extrem!

lasati copii sa se murdareasca
Citeste...

16 trucuri geniale pentru viața de zi cu zi... Numărul 12, chiar nu-l știam!

$
0
0
Sunt sigur că aceste mici trucuri vă vor fi de folos și le veți găsi interesante și le veți da mai departe tuturor prietenilor!

foloseste guma de sters la pantofii din piele intoarsa
Citeste...

Duminica Floriilor, semnificație creștină și tradiții!

$
0
0
Un articol de Alexandra Ungureanu

Cu o săptămână înainte de Paşte, sărbătorim Intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor, este una dintre cele 12 sărbători împărăteşti, din cursul anului bisericesc.

Totodată Floriile deschid săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşte, cunoscută sub numele de "Săptămâna Mare", după cele 40 de zile de post.

ce sa faci de duminica floriilor
Citeste...

Fiți bunică, NU servitoare!

$
0
0
Un articol de Ileana Mladinoiu

Rolul bunicii se învață, iar această formă de învățare nu este întotdeauna simplă. În primele săptămâni de viață, un bebeluș se află în strânsă legătură cu părinții.

Apoi, încet-încet, bunica intră în viața nepoțelului/nepoatei, începe să se obișnuiască, să dezvolte o adevărată relație.

a fi bunica este cel mai minunat lucru din viata
Citeste...

8 cauze ale eczemelor pe care medicii nu vor să vi le spună!

$
0
0
În cazul eczemelor, pielea ajunge să fie inflamată, să se roșească sau să se irite. De cele mai multe ori, această afecțiune se întâlnește în rândul copiilor și doar 2-4% dintre adulți ajung să dezvolte eczeme.

Iată care sunt simptomele eczemelor:

medicii nu spun adevaratele semne ale eczemelor
Citeste...

Cum poţi curăța aparatele electrocasnice fără să le zgârii!

$
0
0
Deşi pe piaţă există numeroşi detergenţi eficienţi pentru suprafeţele din bucătărie, inconvenientul este că majoritatea conţin substanţe corozive care accelerează uzura metalelor emailate sau cromate.

La fel se întâmplă şi în cazul materialelor compozite din carcasele electrocasnicelor. De aceea, suntem mereu în căutare de metode alternative care să asigure o curăţare bună şi să redea lustrul aparatelor domestice fără să le scurteze viaţa.

Iată două trucuri grozave de îndepărtare a petelor uleioase, de mâncare întărită şi de prăjeală, folosind produse simple pe care cel mai probabil le deţii deja în cămară!

idei pentru curatenia generala
Foto:wikihow
Citeste...
Viewing all 3403 articles
Browse latest View live