Quantcast
Channel: Secretele
Viewing all 3403 articles
Browse latest View live

Vitamina care reduce riscul contactării gripei te poate scoate din încurcătură!

$
0
0

Potrivit medicilor japonezi, toate persoanele dar mai ales copiii care primesc suplimente de vitamina D sunt cu 50% mai feriţi de gripele sezoniere!

Constatările studiului discutat aici au implicaţii majore asupra gestionării epidemiilor de gripă, deoarece vitamina D, mai degrabă un hormon corporal secretat în mod natural atunci când pielea este expusă la lumină solară, nu atrage efecte adverse semnificative, este ieftină, şi poate fi chiar mai eficientă decât unele vaccinuri antivirale, atrage atenţia publicaţia American Journal of Clinical Nutrition (Jurnalul american de nutriţie clinică).

vitamina d te fereste de raceala
Citeste...

Povestea năstureilor din metal aflați pe buzunarele blugilor

$
0
0
Un articol de Ileana Mladinoiu

Blugii sunt văzuți astăzi peste tot și nu încape îndoială că dețineți măcar o pereche în garderoba proprie.

La început erau purtați ca pantalon de lucru. Cu timpul, s-au transformat într-un veritabil accesoriu al modei care a traversat epocile.

Să aflăm cum au apărut năstureii pe buzunarele blugilor și utilitatea lor


levi strauss buzunare blugi
Citeste...

Louis Pasteur - Microbul nu este nimic, terenul este totul!

$
0
0
Un articol de Mihaela Iliescu

Pentru a avea logică, orice terapie trebuie să fie dirijată în primul rând spre teren şi nu spre efecte. Boala este cauzată de o alterare a terenului, nicidecum de microbi sau viruşi.Deşeurile care pătrund în organism nu se depun doar într-o singură regiune, ci se repartizează în tot corpul, invandându-l.

Acest lucru este reflectat de aforismul fundamental al naturopatiei: „ Natura profundă a bolilor este generală şi unică şi constă în poluarea terenului”.

toxinele din alimentatie te imbolnavesc
Foto: youtube
Citeste...

Ai folosit tot timpul în mod greşit sertarul de sub cuptor! Iată de ce...

$
0
0

Uneori devenim atât de obişnuiţi cu anumite obiecte din casa noastră, încât am ajuns să credem că le-am folosit mereu aşa cum trebuia. Să vorbim de exemplu despre cuptor. Acest prieten de nădejde a avut mereu un sertăraş sub, însă poţi să crezi că l-ai folosit greşit până acum?

Iată cum stă treaba!

stii sa folosesti sertarul de jos al aragazului

Citeste...

Prepară în casă această pastă pentru albirea dinților. Eu am încercat-o, chiar funcţionează!

$
0
0

Nu toate pastele de dinţi sunt asemănătoare. De fapt, cele de pe piaţă conţin destul de mult fluor, sodiu, glucoză sau arome artificiale.

În mod surprinzător, fluorul din pasta de dinţi conţine doar 1% din compusul cu aceeaşi denumire, restul de 99% este cu adevărat periculos pentru sănătatea noastră.

Iată câteva informații despre ingredientele câtorva tipuri de pastă de dinţi pe care trebuie să le ţii la distanţă!

ingredientele daunatoare din pasta de dinti
Citeste...

Bucătarii nu vor să știi asta... Ai idee de ce se adaugă sare în cafea?

$
0
0

Cu siguranţă şi tu te numeri printre persoanele care cred că sarea se foloseşte doar la anumite feluri de alimente. Sarea este cea care dă savoare mâncării, în definitiv, ce ar fi o friptură fără sare?

În acest articol vei afla că sarea nu se rezumă doar la asezonarea alimentelor cunoscute de tine până acum.

Nu îi subestima capacitatea!

adauga sare in ouale pentru omleta
Citeste...

Slujbele la biserică și rugăciunile pot vindeca relaţiile de cuplu

$
0
0
Un articol de Claudia Bulacu

Unul din subiectele controversate ale vremurilor noastre este legat de relaţii, mai exact, întrebarea este următoarea : cum suntem fericiţi, trăind într-o relaţie de dependentă sau într-una de independenţă?

intareste legatura cu iubitul sau iubita facand rugaciuni
Citeste...

Înlocuieşte înălbitorii din comerţ cu aceşti agenţi de albire naturali! Încearcă-i neapărat, chiar merită!

$
0
0

Rufele albe trebuie să rămână albe, sau cel puţin aşa îşi propune orice femeie. Din păcate, însă, realitatea este cu totul alta. În timp, rufele şi lenjeria albă îşi pierd „albul imaculat” în urma spălării repetate.

Iar înălbitorii chimici nu rezolvă nici ei problema; chiar dacă reuşesc să albească rufele, aceştia duc la subţierea ţesăturii.

Citeste...

Statul pe scaun şi consecinţele sale asupra sănătăţii

$
0
0

Mulţi oameni petrec zilnic ore în şir în faţa calculatorului, iar acest obicei este extrem de nociv pentru sănătate.

Statul pe scaun pe perioade îndelungate afectează coloana vertebrală, slăbeşte tonusul cardiac, creşte riscul de obezitate şi diabet zaharat, încetineşte circulaţia sângelui, creşte nivelul de colesterol şi poate favoriza chiar apariţia cancerului.

efectele negative ale statului prea mult pe scaun

Studiile statistice arată că 40% dintre pacienţii cu dureri de spate au căpătat problemele de care suferă ca urmare a posturii incorecte şi a utilizării calculatorului pe perioade îndelungate. Unii sunt constrânşi să petreacă mult timp la birou în faţa calculatorului chiar de meseria pe care o deţin.

Statul cu orele în faţa calculatorului este extrem de dăunător mai ales pentru copii, care sunt mult mai predispuşi să capete leziuni şi deformaţii ale coloanei vertebrale precum cifoză sau scolioză. Copiii din ziua de azi păşesc în lumea jocurilor video de la vârste foarte fragede, iar acest obicei este foarte periculos pentru creşterea şi dezvoltarea lor corporală. Potrivit cercetătorilor, statul la calculator pe o durată mai mare de 2 ore pe zi creşte riscul de leziuni vertebrale şi articulare.

Aşadar, copiii cu vârste sub 12 ani nu trebuie lăsaţi să petreacă mai mult de 2 ore pe zi în faţa calculatorului. Dar şi adulţi trebuie să ia măsuri în această privinţă! Dacă munca îţi impune zilnic această postură de lucru, ia cât mai multe pauze de la ceea ce faci, ridică-te în picioare şi fă câţiva paşi ca să previi agravarea durerilor de spate şi de gât.

Efectele statului pe scaun – o scurtă prezentare


Leziuni ale organelor interne

Boli cardiace

Pe timpul statului pe scaun, muşchii ard mai puţine grăsimi iar circulaţia încetineşte, ceea ce înlesneşte formarea cheagurilor la inimă. Statul pe scaun pe perioade lungi de timp a fost corelat cu problemele de tensiune mărită şi hipercolesterolemie, iar persoanele sedentare sunt de două ori mai predispuse la riscul de boli cardiovasculare comparativ cu persoanele active.

Supraactivarea pancreasului

Pancreasul produce insulină, un hormon care transportă glucoza către celule. Dar celulele din ţesuturile musculare inactive au o responsivitate redusă la insulină, ceea ce determină pancreasul să producă acest hormon în cantităţi tot mai mari, rezultatul fiind apariţia diabetului şi a altor boli. Un studiu din 2011 a arătat că răspunsul insulinic începe să scadă chiar şi după numai o zi de stat pe scaun.

Cancer de colon

Studiile au corelat statul pe scaun cu un risc mai ridicat de îmbolnăvire de cancer de colon, cancer mamar şi cancer endometrial. Motivul exact nu este cunoscut, dar una dintre teorii susţine că excesul de insulină încurajează înmulţirea celulelor canceroase. O altă explicaţie ar fi aceea că sedentarismul determină o înmulţire a radicalilor liberi în organism, potenţiali agenţi cancerigeni.


Degenerare musculară

Slăbirea tonusului muşchilor abdominali

Chiar şi simpla ridicare în picioare antrenează muşchii abdominali, în timp ce statul cocoşat pe scaun relaxează această grupă musculară. În timp, tonusul abdominal se reduce, ceea ce creează dezechilibre posturale prin supraactivarea musculaturii antagoniste.


Probleme craniene şi cervicale

Înceţoşarea gândirii

Muşchii angrenaţi în mişcare contribuie la pomparea de sânge oxigenat câtre creier şi declanşează eliberarea de chimicale activatoare ale proceselor cerebrale şi de îmbunătăţire a dispoziţiei. Sedentarismul încetineşte aceste schimburi, rezultatul fiind o funcţie cerebrală mai slabă.

Suprasolicitarea gâtului

Lucrul în faţa calculatorului predispune la împingerea gâtului către înainte, ceea ce poate afecta vertebrele cervicale şi genera dezechilibre permanente.

Dureri de umeri şi de spate

Gâtul nu se apleacă înainte de unul singur; şi umerii sunt predispuşi la această postură defectuoasă. Această poziţie nefirească suprasolicită musculatura gâtului şi a spatelui, în special muşchiul trapez, care leagă gâtul de umeri.


Probleme lombare

Rigidizarea vertebrelor

Atunci când suntem în mişcare, discurile moi dintre vertebre se dilată şi se contractă asemenea unor bureţi, absorbind sânge oxigenat şi bogat în nutrienţi. Atunci când petrecem mult timp stând pe scaun, însă, discurile intervertebrale se tasează în mod inegal, iar colagenul începe să se întărească în jurul tendoanelor şi ligamentelor cu rol de sprijin. Astfel creşte riscul de a căpăta hernie de disc.

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Sursa: healthyfoodhouse. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Ceapa lactofermentată: un aliment probiotic foarte sănătos!

$
0
0

Atunci când sunt supuse procesului de fermentaţie lactică, anumite alimente (în special legume), devin mai uşor asimilabile şi capătă o serie de proprietăţi foarte benefice pentru corp.

Termenul de lactofermentaţie este dat de microbii de tip Lactobacillus, care populează tractul gastrointestinal şi nu numai. Aceste microorganisme pot folosi lactoza şi diferite zaharuri pentru a produce acid lactic, substanţă care, printre altele, îmbunătăţeşte digestia şi întăreşte sistemul imunitar.

Astăzi îţi vom dezvălui un mod simplu de a fermenta ceapa cu ajutorul culturilor de microorganisme amintite mai sus. Atunci când trece prin procesul de lactofermentaţie, ceapa devine un adevărat superaliment probiotic!

cum sa folosesti ceapa ca sa te vindeci de boli
Citeste...

A pus un măr în cuptorul încins... Când vei vedea motivul, vei face și tu la fel!

$
0
0

Nu cred ca există zi în care să nu vezi la televizor sau să asculți la radio reclame despre odorizantele de cameră, care mai de care mai pompoase, multe din ele venind cu promisiunea de a improspăta mirosul din locuința sau de a elimina mirosurile neplăcute.

metode de indepartare a mirosului neplacut
Citeste...

Absorbantele interne sau externe? Cât de igienice și sănătoase sunt în realitate?

$
0
0
Un articol de Mihaela Iliescu

În timpul menstruaţiei, tot ce ne dorim este să fim cât mai curate.Dacă ar fi să recunoaştem sincer, nicio femeie nu iubeşte foarte mult acele zile.

„Disputa” între tampoanele interne sau externe este una extrem de subiectivă, pentru că există susţinătoare pentru ambele variante, astfel încât producătorii au toate motivele să îşi vadă de treabă nestingheriţi.

ce obtiuni ai in afara de tampoane
Citeste...

Reîncarnarea este forma supremă a iubirii lui Dumnezeu faţă de oameni

$
0
0
Un articol de Claudia Bulacu

Unul din subiectele extrem de controversate ale ale omenirii este legat de fenomenul reancarnarii.Se pune întrebarea : există acest fenomen sau nu?

Conceptul de reîncarnare nu vine de la creştini,pentru că ei nici nu-l acceptă,dar este extrem de bine ilustrat şi explicat de religiile indiene, de budişti,în general,aici incluzându-se,evident, şi cultura tibetană.

cum putem sa ne reincarnam
Citeste...

De acum poţi fi propriul tău dentist! Iată cum să scapi de placa bacteriană în doar câteva minute!

$
0
0

Igiena orală precară este o realitate a zilelor noastre, aceasta fiind motivul pentru care se dezvoltă placa bacteriană. De cele mai multe ori, placa este îndepărtată cu ajutorul tratamentelor medicale scumpe, însă trebuie să ştii că există şi o altă variantă, cea naturală.

Azi îţi voi prezenta un preparat din 3 ingrediente, care te transformă în propriul tău dentist! Acest amestec nu numai că înlătură placa bacteriană, dar şi albeşte dinţii, susţinând întreaga igienă orală.

elimina tartrul acasa
Citeste...

Cum să faci în casă propriul medicament natural pentru diabet!

$
0
0

Acest remediu, preparat chiar la tine acasă, conţine doar două ingrediente, pe care şi tu le ai în bucătărie!

Ingrediente:

cum scadem nivelul de zahar din sange
Citeste...

Acest amestec tratează cataracta şi îmbunătăţeşte vederea în doar 3 luni! Este foarte simplu!!!

$
0
0

Vederea este un simţ extrem de important pentru noi toţi, însă de cele mai multe ori nu ne îngrijim de sănătatea lui. Trebuie să ne protejăm ochii într-un mod corect! Deşi există foarte multe tratamente, care promit să facă minuni, acestea ajung să ne facă mai mult rău decât bine.

Așadar, dacă îţi doreşti să eviţi medicamentele şi operaţia, îţi recomandăm acest amestec natural!

zmeura si trandafiri pentru imbunatatirea vederii
Citeste...

Dacă vă simțiți mereu obosiți, urmați aceste sfaturi și totul se va rezolva!

$
0
0
Un articol de Ileana Mladinoiu

Cam toată lumea declară că în timpul unui an, a traversat perioade de oboseală din diverse motive.

În cazul acesta, este bine să știm care sunt consecințele: nervozitate, iritabilitate, insomnie, migrene, dureri musculare, tulburări de atenție, de memorie sau chiar dezechilibru digestiv.

În plus, se remarcă la efectuarea analizelor, după cum susțin specialiștii, scăderea limfocitelor din sânge, riscând să ne expunem infecțiilor de orice natură.

mananca sanatos si lasa-te de fumat ca sa nu mai fii obosit
Citeste...

Știai ca iubirea ne poate vindeca de boli incurabile?

$
0
0
Un articol de Claudia Bulacu

Foarte mulţi au încercat să definească iubirea. Pentru poeţi,este ca o boare,pentru îndrăgostiţi, este ca respiraţia, pentru oamenii de ştiinţă,câteodată ea nu există, pentru omul de rând,este ceva care nu se poate defini…

În cărţile sfinte, cea mai frumoasă definiţie o dă Sfântul Pavel în Epistola întâia către Corinteni: « Dragostea îndelung rabdă ;dragostea este binevoitoare,dragostea nu pizmuieşte,nu se laudă,nu se trufeşte (…)Dragostea nu se poartă cu necuviinţă,nu caută ale sale,nu se aprinde de mânie,nu gândeşte răul (…) ».

iubind cu adevarat pe dumnezeu te poti vindeca de orice boala
Citeste...

16 produse alimentare cauzatoare de cancer pe care le consumăm la ordinea zilei!

$
0
0

Dacă de obicei vorbim separat de anumite alimente nesănătoase, astăzi îţi prezentăm o listă extinsă care cuprinde nu mai puţin de 16 alimente obişnuite – fiecare dintre ele corelat cu apariţia cancerului!

Sfatul nostru este să le scoţi definitiv din alimentaţie, sau măcar să le reduci substanţial consumul!

nu mai manca grasimi si prajeli pentru a fii sanatos
Citeste...

Corpul tău simte când i se apropie sfârşitul! Totul pornește de la miros...

$
0
0

Probabil că şi ţie ţi s-a întâmplat să auzi discuţii, despre persoane care aveau anumite premoniţii înainte să moară. Da, există persoane care îşi iau rămas bun de la cei din jurul lor, într-un mod diferit, pentru că aceşti oameni simt când li se apropie sfârşitul.

S-a demonstrat științific faptul că persoanele care sunt aproape de moarte, se implică în foarte multe proiecte, în ultimele zile de viaţă, încercând parcă să își aranjeze totul...

Da, este adevărat, aceşti oameni încep să aibă un comportament diferit, având efecte asupra celor din jurul lor.

persoane care stiu ca se apropie ultima clipa
Citeste...
Viewing all 3403 articles
Browse latest View live