Un articol de Cristian Iacov
»
Fibroamele, denumite si leiomioame uterine, se numara printre cele mai raspandite tumori musculare necanceroase ale uterului. Aproximativ 80% din femei dezvolta aceasta problema pana la varsta de 50 de ani.
Cauza exacta a fibroamelor uterine nu a fost inca elucidata. Se cunosc, insa, o serie de factori care favorizeaza dezvoltarea acestor tumori. Printre ei se numara: bagajul genetic, anomaliile sistemului circulator sau vascular, dezechilibrele hormonale si alti factori de crestere.
Majoritatea femeilor cu fibrom nu resimt niciun fel de simptome. Atunci cand se manifesta, insa, simptomele includ: sangerari menstruale abundente, prelungirea ciclului menstrual, dureri si presiune in zona pelviana, probleme ale vezicii urinare, presiune rectala si dureri ale spatelui inferior.
Fibroamele uterine sunt, de regula, benigne. Inclusiv in aceste cazuri, insa, ele pot provoca mult disconfort fizic si pot duce la complicatii precum anemii post-hemoragice. In cazuri izolate, pot genera chiar complicatii cu privire la sarcina.
Atunci cand simptomele nu se manifesta, in general nu este nevoie de tratament medicamentos. In toate celelalte cazuri, indeosebi atunci cand simptomele sunt severe sau genereaza complicatii, trebuie stabilit un diagnostic corect, in functie de care se prescrie un tratament adecvat. Poti corobora tratamentul conventional cu remedii casnice pentru a potenta efectele terapiei astfel:
»