Quantcast
Channel: Secretele
Viewing all 3403 articles
Browse latest View live

Te-ai întrebat vreodată cum se trezeau oamenii înainte să existe ceasuri cu alarmă?

$
0
0

Deşi dimineaţa nu este pentru toţi momentul preferat al zilei, mai de voie, mai de nevoie, în vechime oamenii apelau la tot felul de metode ingenioase de a întâmpina zorii zilei fără întârziere...

Dacă astăzi avem fel şi fel de alarme electronice, alarme pe mobil cu funcţie de amânare ca să mai păcălim puţin trezirea cu noaptea în cap, sau alarme futuriste care îţi cer să dezlegi adevărate puzzle-uri ca să se dezactiveze, strămoşii noştri aveau ritualuri de trezire puţin diferite.

Ceasul cu „clopoţel” s-a inventat abia în 1787, aşa că n-ai cum să nu-ţi pui întrebarea cum de reuşeau oamenii să se trezească în fiecare zi la timp înainte de apariţia acestui mecanism opresiv-salvator... Nevoia te învaţă, aşa că în vechime s-au născocit metode care mai de care mai ingenioase!

cum se trezeau dimineata oamenii in trecut
Citeste...

Minciuna destramă relaţia cu divinitatea

$
0
0
Un articol Claudia Bulacu

Această afirmaţie poate părea dură pentru că a minţi este un fapt obişnuit în zilele noastre. Poate că nu există om care să nu fi spus o minciună în viaţa lui,cât de mică,pentru a salva aparenţele sau pentru a se salva el insuşi dintr-o situaţie compromiţătoare.

Minciuna este opusul adevărului şi ori de câte ori ne îndepărtăm de la adevăr, ne îndepărtăm,de fapt, de Dumnezeu.

noi suntem nascuti din adevar
Citeste...

Privește periodic documentare cu animale. Nici nu-ți dai seama de beneficii!

$
0
0
Un articol de Ileana Mladinoiu

Dacă vă simțiți tensionați într-o zi, după ce ați venit de la serviciu, ați face bine să vă așezați câteva minute în fața televizorului și să priviți un documentar despre animale și natură.

“Rețeta” aparține cercetătorilor americani care au demonstrat că are eficacitate sigură asupra nivelului de stres și a stării de bine la omul modern.

priveste la emisiuni cu animale pentru a avea o minte sanatoasa
Citeste...

Mi-am dat seama de ce vecinul meu presăra săpun în grădină! La început mi s-a părut stupid, dar acum...

$
0
0

Cu toții avem săpun în casă, însă știați că îl putem folosi și la altceva înafară de curățarea corpului?

Ei bine, săpunul poate fi utilizat și pentru eliminarea paraziților din grădină. Sigur nu știai asta, așa este?


eliminarea daunatorilor din gradina
Foto: wikihow
Citeste...

Checul fără gluten îți îndulcește simțurile și este foarte sănătos. Prepară-l chiar acum!

$
0
0

Vrei să experimentezi o aromă nouă de chec? Iată ce rețetă îți recomand azi!

Să recunoaștem, ne plac dulciurile, mai ales cele cu aromă de cocos. De ce nu ne-ar plăcea, fulgii de cocos, laptele de cocos și untul de cocos sunt ingrediente excelente pentru menținerea sănătății organismului nostru.

Acest chec este extraordinar pentru a-l consuma la desert, la micul dejun sau pur și simplă când vrei o gustare.

Sfaturi pentru a obține cel mai gustos chec:


prajitura pufoasa delicioasa
Citeste...

Tratează problemele cu vederea făcând asta... Efectul este uimitor!

$
0
0

Chiar dacă pare greu de crezut, mâinile te pot ajuta să obţii o stare de pace şi armonie deplină. Mudrele, activităţi gestuale ale mâinilor, sunt deosebit de importante în disciplina yoga, unde sunt considerate „aducătoare de bucurie”.

Efectele lor pozitive se datorează numeroaselor terminaţii nervoase de la nivelul degetelor, care, atunci când sunt stimulate, sprijină fluxul de energie prin diferite canale energetice ale corpului.

pozitia degetelor pentru vindecarea corpului
Citeste...

Cum să prepari un borş natural pentru a regla nivelul glicemiei și a preveni infarctul!

$
0
0
Un articol de Mihaela Iliescu

Cu toţii ştim că borșul este un lichid acrişor /acru preparat din tărâțe de grâu sau de secară, care dă gust şi savoare oricărei ciorbe.

Borșul de putină este bogat în vitamine: complexul vitaminelor B, vitamina D, vitamina H, minerale: calciu, magneziu, fosfor, enzime, oligoelemente. De aceea este folosit în medicina naturistă pentru a trata diferite afecțiuni: anemie, bronșită, astm, sinuzită.

reteta de bors facut in casa
Citeste...

A varsat puțină apă de gură în găleata de gunoi. Când vei vedea de ce, vei face și tu la fel!

$
0
0

Echivalentul apei de gură cu alcool disponibile astăzi în farmacii şi în magazinele de produse cosmetice era cândva folosit în cu totul alte scopuri.

Apa de gură a fost inventată în 1879 şi a servit, iniţial, ca produs dezinfectant pentru tegumente şi mucoase! Multă vreme, produsul a fost folosit pe post de antiseptic chirurgical, şi abia pe la sfârşitul anilor 1970 a fost etichetat şi comercializat şi ca apă de gură împotriva respiraţiei urât mirositoare.

Iată cele mai interesante întrebuinţări practice ale apei de gură:


foloseste listerine pentru a elimina mirosul neplacut
Citeste...

Tratament natural pentru eliminarea acidului uric din articulaţii!

$
0
0

Băutura pe care ţi-o vom prezenta în continuare ajută la eliminarea acidului uric acumulat în articulaţii şi ţesuturile cartilaginoase. Remediul lichid este foarte bun pentru detoxifiere şi reduce eficient inflamaţia.

cum sa scapi de durerile articulare
Citeste...

ATENȚE - Aparatele de cafea cu capsule de unică folosinţă sunt mai periculoase decât crezi!

$
0
0

Dacă ai un espresor cu capsule de cafea concentrată, cel mai bine e să renunţi definitiv la el. Dragi iubitori ai cafelei instant, iată ce trebuie să ştiţi despre astfel de sisteme:

Pot conţine mucegai şi bacterii...

cafeaua la aparatele de vcafea este toxica
Citeste...

Un truc simplu pentru a învăța ușor engleza. Iată cum poți să înveți timpurile limbii engleze!

$
0
0
Un articol de Alexandra Ungureanu

Ți s-a întâmplat și ție să îți dorești să comunici cu cineva în limba engleză, însă îți era prea teamă să începi să o înveți? 

Sunt sigură că răspunsul este DA și tocmai de aceea, azi ți-am pregătit un tabel cu câteva echivalente simple ale timpurilor limbii engleze, în limba română.

Privește cu atenție, este chiar ușor!

cum sa inveti usor limba engleza
Citeste...

Cum să învingi oboseala şi lipsa de energie cu...leacurile bunicii!

$
0
0
Un articol de Mihaela Iliescu

Oboseala este senzaţia de epuizare, lipsă de vlagă sau somnolenţă, cauzată de privarea de somn, de o activitate fizică sau mentală intensă/prelungită sau de o perioadă de stres şi angoasă.

Se poate considera că există trei niveluri de oboseală:

cum sa scapi de epuizare
Citeste...

A băut în fiecare zi ceai de tătăneasă... Iată ce s-a întâmplat după 90 de zile!

$
0
0
Un articol de Ileana Mladinoiu

În majoritatea cazurilor de eczemă, doctorii prescriu pacienților cortizonul, folosit în general sub formă de unguente.

Uneori, medicamentul utilizat în cantități mari prezintă efecte secundare indezirabile cum ar fi subțierea pielii atât de mult, încât se pot vedea vasele de sânge.

Ca să nu ajungem vreodată într-o situație din aceasta, dacă ne confruntăm cu o eczemă, reținem cazul lui Emily, o tânără de 20 de ani, care avea o eczema gravă pe mâini, încheieturi, pleoape și răspândită și pe alte zone ale corpului.

foloseste natura ca sa scapi de problemele cu pielea
Citeste...

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic o mână de măsline!

$
0
0

Dacă te întrebi de ce dieta mediteraneană se numără printre cele mai sănătoase alimentaţii din lume, află că principalul motiv îl reprezintă conţinutul ei mare de măsline şi ulei de măsline, alimente foarte bogate în antioxidanţi.

Soiul de măsline greceşti kalamata este considerat a fi cel mai sănătos, deoarece conţine concentraţii mari de hidroxitirozol, un compus fenolic benefic, dar nici soiurile spaniole nu sunt de neglijat. Consumate cu regularitate, măslinele pot preveni cu succes bolile cronice grave, printre care şi diabetul zaharat şi cancerul. În plus, măslinele întăresc sănătatea inimii şi întineresc pielea.

mananaca in fiecare zi masline ca sa fii sanatos

Încearcă să adaugi cât mai multe măsline în alimentaţia zilnică, atât murate cât şi deshidratate! Aceste fructe-minune (da, practic, măslinele intră în categoria fructelor) sunt originare din anumite zone ale Asiei, Americii şi Africii. În condiţii propice, arborii de măslin pot trăi şi sute de ani.

Atenţie, însă! Măslinele verzi şi negre pe care le cumpărăm din supermarket-uri şi pieţe nu sunt cele culese direct din copac, şi există un motiv întemeiat pentru asta. Cu câteva excepţii, cele mai multe soiuri de măsline crude nu sunt comestibile ca atare, iar fructul neprelucrat este foarte amar. Măslinele pe care le consumăm trebuie să fie întâi prelucrate ca să devină comestibile şi gustoase. Prelucrarea măslinelor este de mai multe tipuri, şi presupune metode diferite de la o regiune la alta.

Care măsline sunt mai bune, cele verzi sau cele negre?


În funcţie de soiul lor, măslinele pot fi de culoare verde, verde-arămiu, violet-închis sau negru. Multe loturi de măsline negre au culoarea verde în stare crudă, şi devin tot mai închise la culoare pe timpul procesării industriale.

Delicioasele măsline greceşti kalamata, însă, sunt negre şi în stare necoaptă şi în stare prelucrată, fapt care se datorează nivelului ridicat de hidroxitirozol. Hidroxitirozolul este un compus fenolic conţinut exclusiv de fructele şi frunzele de măslin. Substanţa se reţine la extragerea uleiului din fructe, şi reduce semnificativ riscul de a dezvolta anumite boli, printre care şi cancer şi chiar SIDA.

Proprietăţile sănătoase şi efectele terapeutice ale măslinelor depind de soiul de provenienţă. De exemplu, soiurile spaniole de măsline verzi conţin şi ele concentraţii ridicate de hidroxitirozol, în timp ce celebrul soi italian castelvetrano conţine fenoli într-o proporţie mult mai mică. 


Care sunt beneficiile consumului de măsline?

Studiile epidemiologice au ajuns la concluzia că oamenii din regiunile mediteraneene se bucură de un stil de viaţă foarte sănătos, şi că prezintă o incidenţă scăzută a bolilor degenerative. S-a constatat însă că toate popoarele europene care au adoptat şi consumă o alimentaţie de tip mediteranean au un risc mai redus de a se îmbolnăvi de cancer şi boli cardiovasculare.

Deşi, până nu demult, proprietăţile vindecătoare ale dietei mediteraneene erau puse doar pe seama cărnii de peşte şi a cantităţii mari de legume şi fructe sănătoase, cercetările recente au evidenţiat că şi măslinele şi uleiul de măsline contribuie din plin la calitatea înaltă a acestei alimentaţii.

1. Măslinele sunt campioanele prevenţiei cancerului

Măslinele previn cancerul mulţumită conţinutului foarte mare (de până la 16 grame per kilogram) de anticancerigeni precum acteoside, hidroxitirozol, tirozol, şi acizi fenili propionici. Ambele soiuri de măsline şi toate tipurile de ulei de măsline conţin şi cantităţi semnificative de alţi compuşi cu efect anticancerigen precum scualen, terpenoide, şi acid oleic rezistent la peroxidare.

2. Întăresc sănătatea inimii

Cu toate că măslinele conţin în proporţie de 70% grăsimi vegetale, acestea constau în primul rând din acid oleic, un acid gras mononesaturat recunoscut pentru proprietăţile sale de coborâre a colesterolului (rău) LDL şi, implicit, de reducere a riscului de boli cardiovasculare. Pe scurt, acidul oleic este una dintre grăsimile sănătoase recomandate de medici şi nutriţionişti.


Potrivit unui studiu realizat pe pacienţi cu antecedente de infarct miocardic acut, grupul care a consumat considerabil mai puţine lipide, grăsimi saturate, colesterol şi acid linoleic, dar cantităţi mai mari de acid oleic şi alfa-linoleic, a câştigat detaşat cursa de prevenire a recidivei.

Cercetătorii au tras concluzia că o astfel de dietă reprezintă un mijloc foarte eficient de prevenţie secundară a bolilor coronariene şi a riscului de deces prin astfel de boli.

3. Sunt excelente pentru diabetici

Medicina tradiţională arabă, care foloseşte frunze de măslin într-o proporţie mare pentru tratarea şi prevenirea bolilor, oferă remedii naturiste care s-au dovedit foarte eficiente pentru gestionarea diabetului zaharat. Potrivit unui studiu ştiinţific, frunzele de măslin au suprimat creşterea valorică a glucozei serice după administrarea orală de amidon la un grup de voluntari cu prediabet.

Proprietăţile terapeutice ale extractului de frunze de măslin au fost şi ele studiate pe animale cu diabet zaharat, care au manifestat o coborâre substanţială a glucozei serice şi a nivelurilor de colesterol.

4. Întârzie semnificativ efectele îmbătrânirii

O proprietate foarte apreciată a măslinelor este întârzierea îmbătrânirii premature a pielii şi a părului. Măslinele conţin foarte mulţi antioxidanţi preţioşi precum oleuropeină, hidroxitirozol şi squalen, care luptă împotriva radicalilor liberi şi potejează pielea de razele ultraviolete şi radiaţii.

Extractul din frunze de măslin a demonstrat şi el efecte importante de prevenire a degradării pielii în urma expunerii repetate la radiaţii solare UV.

Hidroxitirozolul conţinut de măsline este atât atât hidro- cât şi liposolubil. Din acest motiv, prezintă un potenţial uriaş pentru industria cosmetică, putând fi introdus pe viitor în emulsii şi creme atât grase, cât şi pe bază de apă.

Până atunci, însă, te poţi bucura de un ten cu aspect mai tânăr şi de un păr mai sănătos consumând zilnic măsline!

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Ce se întâmplă, la nivel spiritual, dacă îți înșeli soțul sau soția!

$
0
0
Un articol de Cladia Bulacu

Una din poruncile lui Dumnezeu se referă la preacurvie care este un mare păcat, pedepsit destul de aspru conform canoanelor bisericeşti.

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă acest păcat, vom analiza două cuvinte care seamănă destul de bine, dar între care există diferenţe fundamentale.

este mare pacat sa nu respecti tainele casatoriei
Citeste...

Iată cum poți crește ghimbir chiar la tine acasă!

$
0
0

Ghimbirul este o plantă extrem de populară. Originară din India, această plantă a fost extrem de utilizată în decursul ultimilor ani, fiind considerată la fel de cunoscută precum piperul.

Oamenii din întreaga lume iubesc ghimbirul, iar Regina Elisabeta, de exemplu nu acceptă ca această plantă să lipsească de pe masa ei.

ghimbir crescut in casa metoda
Citeste...

Este posibil ca tradiția aruncării buchetului de mireasă la nuntă să dispară? Iată care ar fi motivele!

$
0
0
Un articol de Ileana Mladinoiu

Tradiția aruncării buchetului de mireasă la nuntă nu datează de azi și nici nu are aceeași semnificație ca în trecut.Actualmente, această cutumă a devenit un mic eveniment, însă ne putem aștepta ca obiceiul să dispară...

Ceea ce știu sigur este că nu se poate să nu ne fi pus vreodată întrebarea de ce mireasa poartă un buchet de flori la nuntă și de unde se trage tradiția aruncării lui.

care este semnificatia aruncarii buchetului miresei
Citeste...

Tratament natural pentru curăţarea ochilor şi îmbunătăţirea vederii în decurs de numai 3 luni!

$
0
0

Netratate, problemele de vedere se agravează repede şi, uneori, tratamentul oftalmologic presupune operaţie cu laser. Dar iată o alternativă naturală grozavă!

Principalele boli şi afecţiuni care afectează vederea sunt depresia, diabetul, fumatul, factorii ereditari şi inflamaţiile oculare.

picaturi naturale pentru ochi
Citeste...

Slabește repede și ieftin în 7 zile, cu aceste ingrediente simple!

$
0
0

Îți poate părea imposibil să scapi de câteva kilograme în doar 7 zile, însă după ce vei citi această modalitate, cu siguranță o vei încerca. Dacă vei reuși să menții un echilibru între doza de energie necesară și alimentele pe care le consumi în dieta zilnică, ți se va părea floare la ureche!

Iată o dietă care conține doar 750 de calorii și care te poate scăpa de câteva kilograme în doar 7 zile!

Dieta conține următoarele ingrediente:

cum arzi grasimile mancand mere
Citeste...

4 semne alarmante ale infarctului pe care trebuie să le cunoști!

$
0
0

Din nefericire, aproximativ 25% dintre persoanele care suferă un infarct, nu observă niciun semn premergător al acestuia.

Dr. Chauncey Crandall, unul dintre cei mai renumiți medici cardiologi din Statele Unite, a încercat ani la rândul să descopere metode de prevenție ale infarctului și, în cele din urmă, a ajuns la concluzia că există anumite semne care ne pot prevesti un potențial atac de cord.

semnele unui infarct iminent

Citeste...
Viewing all 3403 articles
Browse latest View live