Cu sigurantă atunci când mergi să iți cumperi o sticlă cu apă, ignori ambalajul acesteia, însă experții au ceva să iți spună!
↧
Iată la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi o sticlă cu apă!
↧
Există sau nu păcatul originar ?
Un articol de Claudia Bulacu
Încă de la naştere,planează asupra noastră ideea de păcat, cunoscut sub numele de păcatul originar. Altfel spus, ne naştem deja păcătoşi. E greu de admis că un bebeluş care tocmai a venit pe lume are în el păcatul.
Cine poate admite à priori aşa ceva şi de ce s-a ajuns aici ?
↧
↧
Trei tipuri de migrene - Originea lor şi cum le poţi trata cu ajutorul plantelor medicinale!
Un articol de Mihaela Iliescu
Există trei tipuri de migrene mai răspândite:
1. Migrena clasică. Acest tip de migrenă apare dacă mâncarea nedigerată rămâne mai mult timp în stomac, în perioadele de stres accentuat, în cazul tulburărilor hepatice sau al surmenajului fizic şi psihic.
De asemenea, tulburările menstruale pot constitui o cauză a migrenelor.
↧
Iată ce reprezintă striațiile albe de pe carnea de pui cumpărată din magazine. Toată lumea trebuie să afle asta!
„Striaţiile albe” din pieptul de pui reprezintă un efect secundar al metodelor moderne de creştere a puilor şi un indicator clar al supraalimentării acestora, susţine un raport recent.
↧
Ţi se întâmplă să tresari când aţipeşti? Iată ce se întâmplă de fapt...
Nu cred să existe vreun om care să nu fi trăit pe pielea lui senzaţia stranie de „cufundare în somn” şi apoi de tresărire şi trezire bruscă. În astfel de momente, majoritatea visează că se lovesc brusc de pământ în urma căderii de la înălţime.
Dacă eşti curios să afli exact cauzele acestui fenomen, citeşte mai departe.
↧
↧
Foloseşte aceste 3 ingrediente în combinaţie ca să îţi regenerezi părul rapid!
Căderea părului este un proces normal până la un anumit prag. Potrivit cercetătorilor, este normal să pierzi zilnic între 50 şi 100 de fire de păr, care se regenerează apoi în mod natural. Dar atunci când părul se subţiază foarte tare, sau se răreşte vizibil, poate fi vorba de o alopecie.
Care sunt cauzele căderii părului?
Alopecia, sau pierderea masivă a părului, este o boală ce afectează anual milioane de oameni din întreaga lume, iar cauzele ei sunt multiple. Atunci când căderea părului este bruscă, poate fi vorba de o alopecie cauzată de alte boli asociate, de alimentaţia deficitară, de anumite tratamente sau de naştere. Atunci când căderea părului are loc treptat, alopecia se datorează, de regulă, factorilor ereditari.
Printre factorii care pot determina căderea părului se numără şi:
Moştenirea genetică
Boli autoimune
Intervenţii chirurgicale majore
Infecţii severe
Tratamente pentru cancer
Naştere
Menopauză
Probleme de stres
Slăbire corporală
Deficienţă de fier
Tulburări de alimentaţie
Medicatie
Produse pentru păr cu efect agresiv
Tonic natural pentru păr
Astăzi, atât bărbaţii cât şi femeile cheltuiesc sume mari de bani pe produse pentru îngrijirea părului care promit îngroşarea firului de păr, stoparea căderii părului şi regenerarea părului căzut, dar există şi cazuri când aceste investiţii nu îşi au rostul.
În continuare îţi prezentăm un tonic natural foarte eficient pentru regenerarea părului, tratament care poate înlocui de multe ori produsele scumpe! Se prepară cu uşurinţă acasă folosind doar trei ingrediente uşor disponibile: gălbenuş de ou, ulei de ricin şi miere.
Cum acţionează?
1. Gălbenuşul de ou
Gălbenuşul de ou conţine proteine, acizi graşi şi vitamine care întăresc firul de păr şi încurajează regenerarea părului căzut. Vitamina A din conţinutul gălbenuşului de ou hidratează părul şi încurajează creşterea acestuia, în timp ce lecitina întăreşte părul fragilizat, prevenind despicarea şi ruperea.
2. Mierea
Mierea abundă în antioxidanţi puternici cu efect hidradant şi revitalizant pentru pielea capului şi foliculii de păr! Adăugarea de miere la acest tonic încurajează regenerarea sănătoasă a părului. Inclusiv zaharurile conţinute de miere contribuie la hidratarea şi întărirea firului de păr.
3. Uleiul de ricin
Uleiul de ricin conţine aminoacizi ricinoleici, care penetrează scalpul şi pătrund adânc în foliculii de păr, hrănindu-i şi întărindu-i. Uleiul de ricin ajută la echilibrarea pH-ului scalpului, eliminând în acelaşi timp mătreaţa şi protejând părul de factorii de mediu.
Reţeta tonicului natural pentru păr
Ingrediente:
1 ou
1 lingură de miere
2 linguri de ulei de ricin
Instrucţiuni de preparare:
1. Combină toate ingredientele într-un vas şi amestecă bine. Poţi creşte cantităţile de ingrediente dacă ai părul lung.
2. Aplică tonicul pe pielea capului şi masează-l uşor la rădăcina părului. Foloseşte surplusul ca mască de păr.
3. Acoperă capul cu o cască de baie sau cu o pungă de plastic şi lasă tonicul să acţioneze pe pielea capului şi pe păr timp de 2-4 ore.
4. Îndepărtează apoi tratamentul de pe păr prin clătire cu apă caldă, apoi spală părul cu şampon şi aplică balsamul obişnuit.
5. Foloseşte acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână. În decurs de 2 luni de la prima folosire, rezultatele devin vizibile!
Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
↧
Tratament natural utilizat în majoritatea bolilor infecțioase, respiratorii și chiar în tuberculoza pulmonară
Un articol de Ileana Mladinoiu
Una dintre clasicele legume folosite în bucătărie este ceapa. Ne place ori nu ne place, această legumă stă la baza multor feluri de mâncare, având o aromă aparte.
Dar ceapa nu este doar un simplu ingredient al diverselor rețete ce pot alcătui meniul unei zile. Ea prezintă de veacuri, la fel ca usturoiul, un spectru larg de acțiuni eficace asupra sănătății și nu mai deranjează pe nimeni mirosul urât.
↧
De ce nu e bine să ne răzbunăm?
Un articol de Claudia Bulacu
Se spune că dacă te răzbuni,rămâi dator lui Dumnezeu,iar dacă nu te răzbuni, rămâne Dumnezeu dator la tine. În situaţia în care cineva ne face un rău avem deseori tendinţa de a plăti cu aceeaşi monedă.
Acest fapt vine dintr-un impuls de a echilibra lucrurile,pornind de la ideea că acel rău este injust faţă de noi. Această evaluare de just sau injust,de corect sau incorect, este făcută de noi şi trebuie să admitem ideea că la mijloc este o oarecare subiectivitate.
Dar,până la urmă, ce este just şi ce nu este ?
↧
Ai idee care sunt cele mai bune surse naturale de potasiu? Citește mai jos și vei afla...
Cele mai bune surse de potasiu sunt legumele, fructele, carnea și lactatele. Potasiul este un mineral extrem de puternic și reprezintă cheia către sănătatea ta! Face parte din familia electroliților, împreună cu sodiul.
Dacă organismul nostru nu ar avea potasiu, atunci nu ar putea supraviețui, deoarece toate celulele se hrănesc cu acest mineral. Deficitul de potasiu poate duce la apariția problemelor grave de sănătate.
Citeste...
↧
↧
5 simptome de disfuncţii renale pe care mulţi oameni le ignoră!
Cu cât afecţiunile renale sunt diagnosticate mai din timp, cu atât este mai eficient tratamentul acestora.
Simptomele descrise aici semnalează existenţa unor afecţiuni renale înainte ca acestea să se agraveze. Până la urmă, rinichii sunt organe vitale cu rol de eliminare a reziduurilor şi, atunci când nu îşi pot îndeplini complet funcţiile, organismul reţine toxine periculoase.
↧
Toate bolile intestinale ar putea fi prevenite şi vindecate dacă oamenii ar cunoaşte aceste lucruri!
Puţini oameni sunt conştienţi de faptul că artrita, durerile de cap, alergiile, bolile de piele şi tumorile canceroase se află în strânsă legătură cu slăbirea funcţiei intestinale. La nivelul intestinelor are loc cea de-a treia etapă a procesului de digestie.
Prin procesul de masticaţie, alimentele se amestecă cu saliva şi alcătuiesc bolul alimentar, care apoi ajunge în stomac, unde este prelucrat, şi în final în intestine, unde are loc absorbţia nutrienţilor şi sunt eliminate reziduurile. Corpul parcurge acest proces de cel puţin trei ori pe zi.
↧
E bine să ne ajutăm semenii?
Un articol de Claudia Bulacu
Cărţile sfinte ne îndrumă spre a fi mereu săritori,sensibili la nevoile celor din jurul nostru, mereu disponibili pentru a le da o mână de ajutor la nevoie,iar Domnul nostru Iisus Hristos ne spune, de asemenea,să iubim pe aproapele nostru ca pe noi înşine.
Probabil că mulţi dintre noi am fost puşi în faţa unor situaţii când cei de lângă noi au fost în impas şi noi am intervenit pentru a-i ajuta. După un timp,însă, persoana pe care am ajutat-o a uitat de existenţa noastră,ba ne-a mai şi duşmănit.
↧
Chiar dacă ți se pare ca totul este în regulă, iată care sunt semnele unei deficiențe de funcționare a intestinelor!
Un articol de Mihaela Iliescu
Intestinele care funcționează bine se golesc de două sau de trei ori pe zi, în funcție de numărul și consistența meselor.
Un scaun pe zi nu este neapărat un semn al unei bune funcționări a intestinelor, iar dacă acesta este la două, trei zile, atunci sigur vorbim despre o deficiență în eliminare.
↧
↧
Cu aceste doua exerciții simple, scapi de durerile de spate imediat!
Un articol de Ileana Mladinoiu
“Fiecare organ, fiecare articulație, fiecare mușchi trebuie exersat, altfel, în ani de zile, devine incapabil să-și mai facă munca. Se știe doar că funcția întreține organul” (Olga Tudori-“Cartea femeii peste 40 de ani”).
Altfel spus, autoarea ne trimite cu gandul la sedentarism, considerat dușmanul tinereții.
↧
10 semne că ai făcut infarct fără să îți dai seama! Ai grijă, poate urma un altul!
Dacă până acum credeai că infarctul îi afectează doar pe cei în vârstă, te-ai înșelat. Din păcate, infarctul nu ține cont de vârstă, așa că poate apărea în orice moment. Cel mai important este să poți recunoaște simptomele unui infarct, pentru a cere ajutor.
Azi vorbim despre cele mai întâlnite simptome!
↧
Ce să faci de Dragobete ca să-ți meargă bine în restul anului!
Un articol de Alexandra Ungureanu
Sărbătoarea Dragobetelui aparține tradiției noastre și îmi doresc să nu fie dată uitării sau să fie înlocuită cu sărbători împrumutate. Fiecare popor are o identitate, iar aceasta se reflectă în dorința de a menține ceva ce îți aparține, de a te bucura și de a renaște prin tradițiile și obiceiurile poporului tău!
↧
Depinde doar de noi să fim fericiţi
Un articol de Claudia Bulacu
Aproape în fiecare zi auzim discutându-se despre fericire. Toată lumea vrea să fie fericită şi această dorinţă este perfect normală,perfect justificată,că doar cui i-ar plăcea să fie nefericit chiar şi pentru o zi ?
Dar ce înseamnă să fii fericit ? Pentru unii oameni fericirea se defineşte în a avea mulţi bani, case elegante şi maşini scumpe. Pentru alţii ,înseamnă să fii sănătos,pentru alţii să ai copii… În fine, această noţiune este relativă,dar ea exprimă o mulţumire,o stare de bucurie, de împlinire a fiinţei umane.
↧
↧
NASA a descoperit 7 planete asemeni Pământului, care pot fi populate, dar...
Cu doar câteva zile în urmă, NASA a lansat o știre de ultimă oră: s-au descoperit 7 planete asemeni Pământului, la o distanță de doar 40 de ani lumină, iar unele dintre ele este posibil să aibă chiar și apă.
↧
Arde frunze de dafin ca să te bucuri de aceste proprietăţi benefice pentru sănătate
Frunzele de dafin sunt nu numai un condiment cu gust plăcut, ci şi un potenţial remediu pentru diferite boli. De fapt, frunzele de dafin pot deservi numeroase scopuri, fiind adeseori folosite şi în industria produselor cosmetice pentru producerea de parfumuri.
Frunzele de dafin sunt folosite şi în medicina naturistă la prepararea de remedii, deoarece conţin concentraţii mari de minerale, vitamine şi antioxidanţi, oferind totodată proprietăţi antiinflamatorii, antifungice şi antibacteriene.
Foto: youtube |
↧
Un tratament popular promite vindecarea şi repararea oaselor şi articulaţiilor bolnave într-un timp foarte scurt!
Odată cu înaintarea în vârstă, corpul începe să dea semne de uzură, iar oasele şi ligamentele sunt printre primele ţesuturi care au de suferit ca efect direct al îmbătrânirii.
Astăzi te vom învăţa să îţi prepari singur un amestec puternic împotriva durerilor şi a problemelor de degenerescenţă articulară şi osoasă.
↧