Quantcast
Channel: Secretele
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3403

Depresia nu este o alegere, ci o forma de trauma a creierului

$
0
0
Un articol de Maya

In trecut, se considera ca posibilitatea dezvoltarii unei depresii era cauzata sau inrautatita de o trauma a creierului.

Prin intermediul unui studiu realizat de ENIGMA MDD, s-a demonstrat ca depresia cronica provoaca leziuni la nivelul creierului.

Acest lucru accentueaza ideea conform careia este extraordinar de important sa avem o atitudine pozitiva asupra vietii. Cercetarea, care a fost publicata in Molecular Psychology, a avut ca obiect de cercetare 9000 de persoane, lucru fara precedent. Se pare ca sanatatea hipocampusului ar fi in stransa legatura cu traumele si depresia.


Marimea hipocampusului si izbucnirea depresiei au o legatura diferita, dupa cum s-a aratat in cercetari mai vechi. Diferenta dintre acest studiu si celelalte este ca grupul testat a fost mult mai mare , lucru care a putut genera rezultate specifice, care sa demonstreze cauzele si efectele reale ale depresiei.

Hipocampusul, partea din creier care se ocupa de functionarea si crearea unor noi amintiri, de memorie pe termen lung, cat si de echilibru, se gaseste in lobul temporal mediu din creier, adica in jumatatea inferioara a creierului, fiind prezent pe ambele emisfere.

El gazduieste, de asemenea, amigdalele. Acest lucru a fost relationat, anterior, depresiei. In vreme ce hipocampusul se ocupa de formarea si mentinerea amintirilor, el are si rolul de a se ocupa de emotii.

Iata ce explicatie ofera prof. Ian Hickie, co-autor al studiului mentionat, despre relatia dintre hipocampus si emotii.

“Tot ceea ce esti depinde de continua intelegere a locului tau in lume – memoria ta nu se rezuma numai la a sti sa rezolvi un joc Sudoku sau la a-ti aminti niste parole – este vorba despre conceptul pe care il avem despre sine. Am observat, prin intermediul altor experimente efectuate pe animale, ca atunci cand hipocampusul este zguduit, nu numai ca exista schimbari la nivelul memoriei, ci si la nível comportamental, asadar acest lucru este asociat pierderii unei functii.”

Amintirile devin negative, iar viitoarele ganduri se naruiesc odata cu miscarea hippocampusului. Acest lucru se transforma usor intr-un cerc inchis. Functionarea si eficacitatea creierului tau sunt acum limitate.

Cum poti schimba asta?

Diferite cercetari trebuie realizate, cu scopul de a examina modul in care aceasta trauma poate fi tratata. Insa pana acum, exercitiile yoga si meditatia, se pare ca reprezinta modalitati de dezvoltarea a unor noi conexiuni neurale.

Acest aspect este realmente important in demonstrarea faptului ca este imperativ nevoie sa ne pastram gandirea pozitiva, atat pentru minte, cat si pentru corp.

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Sursa: todby. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 3403

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48