Un articol de Mihaela Iliescu - Consultant nutritie
Aditivii alimentari reprezinta orice substanta care nu este consumata ca aliment in sine, nu este folosita ca ingredient, fara valoare nutritiva, adaugata in timpul producerii, procesarii, prepararii, tratarii, impachetarii, ambalarii, transportului, stocarii sau in timpul oricarei modificari aplicate unui aliment.
Aceste produse contin tot felul de substante sintetice, fara nicio legatura cu hrana naturala, care au un cost de productie mult mai mic, nu sunt deloc inofensive din punct de vedere al sigurantei alimentelor, iar, ca o consecinta a consumului, mai devreme sau mai tarziu, imbolnavesc organismul.
Cancerul este si rezultatul greselilor pe care le-am facut in alimentatie ani la rand. Cei mai multi aditivi alimentari (conservanti, coloranti emulgatori) utilizati in pregatirea mezelurilor, semi-preparatelor, dulciurilor procesate, bauturilor si alimentelor ambalate, sunt cancerigeni. Printre aceste substante se numara celebrele E-uri, pe care nu le gasim tot timpul mentionate ca atare pe eticheta produsului, ci “camuflate” sub diverse denumiri.