În bucătărie, ne confruntăm zilnic cu tot felul de probleme. În același timp, nici măcar nu ne putem gândi că am putea folosi anumite obiecte într-un alt mod, decât cel în care o făceam până acum.
↧
Trucuri pe care bucătarii profesioniști nu vor să le afli!
↧
Iată cum puteţi deosebi uleiul de cocos natural de cel falsificat!
Un articol de Mihaela Iliescu
Despre beneficiile extraordinare pentru sănătate ale uleiului de cocos s-au scris nenumărate articole şi din ce în ce mai multe persoane îl adaugă în dieta zilnică.
Conştienţi fiind de cererea tot mai mare care există pentru acest aliment, comercianţii au invadat piaţa cu nenumărate mărci, unele foarte ieftine, dar extrem de slabe din punct de vedere nutritiv şi terapeutic, dacă nu chiar periculoase pentru sănătate.
↧
↧
Ține în frâu diabetul cu această cură eficientă!
Dragii mei, eu am diabet ,rezultatul unor greşeli alimentare din copilărie.
Ce puteam şti eu atunci ,aşa că m-am trezit la bătrâneţe când răul era deja făcut şi de aceea acum sunt un duşman aprig al zahărului şi alimentelor procesate care ne afectează ficatul şi pancreasul şi multe altele, dacă nu avem grijă.
↧
11 mistere pe care oamenii de știință nu le pot explica!
Se pare că oamenii de știință au o explicație pentru tot ceea ce se petrece pe acest pământ, doar se pare!
Iată 11 mistere pe care oamenii de știință nu le pot explica!
1. Cum torc pisicile?
↧
Mamele stricte cresc copii de succes!
Părinții tăi au fost stricți, în ceea ce privește educația? Te obligau să îți faci curățenie în cameră sau să îți faci temele, gândindu-se la viitorul tău?
Mulți dintre noi am crescut în familii în care mamele ne făceau viața un iad, în marea majoritate a timpului. Poate că ni se părea exagerat faptul că îți doreau să fim mereu primii din clasă sau să excelăm în anumite domenii, însă oamenii de știință sunt de părere că mamele stricte, educă adulții de succes!
↧
↧
10 semne care dezvăluie nu o fire leneşă, ci un intelect ieşit din comun!
Obişnuieşti să petreci ore întregi întins în pat, uitându-te pe pereţi şi vorbind singur, în loc să te ocupi de treburile pe care le ai de făcut şi pe care, probabil, o să regreţi mai târziu că le-ai neglijat? Sau îţi place să petreci zile în şir urmărind de-a fir a păr serialele preferate, cu toate că le-ai mai văzut de multe alte ori înainte?
Astăzi, dacă petreci şi numai o zi nefăcând ceva „important”, lumea te cataloghează drept (ai ghicit...) leneş! Da, părinţii, prietenii şi (mai ales) toate cunoştinţele de pe Facebook, aflaţi cu toţii într-o goană continuă, prinşi într-un iureş interminabil de treburi, evenimente şi informaţii „esenţiale”, te vor încorona „Leneşul Suprem”... Dacă mai şi vorbeşti singur, sunt şanse să fii considerat şi nebun.
Dar, ce crezi? Sunt şanse mari ca, de fapt, lipsa ta de motivaţie, temperamentul tău calm şi nepăsător, precum şi virtutea de a nu face risipă de energie, să indice mai degrabă că eşti o persoană super-inteligentă şi deosebit de creativă! Nu este o consolare, ci o constatare recentă a psihologilor behaviorişti – multe dintre persoanele care trec drept leneşe pot fi... adevărate genii!
↧
Intoxicare şi intoxinare! Ştiţi care sunt diferenţele?
Un articol de Mihaela Iliescu
„Poluarea” organismului nostru cu substanţe nedorite rezultă fie dintr-o acumulare de toxine (intoxinare), fie din pătrunderea substanţelor toxice, a otrăvurilor (intoxicare).
Iată cum se manifestă fiecare în parte:
↧
Aceasta este adevărata cauză a îmbolnăvirii ficatului. Fii atent!
Un articol de Claudia Bulacu
Mânia este un dezechilibru al sistemului nervos, cu rădăcini emoţionale. A ne mânia înseamnă a ne supăra foarte tare,a un ne putea stăpâni furia în anumite circumstanţe.
Această manifestare are punctul de plecare în sistemul emoţional,acolo unde sunt înmagazinate tiparele noastre,reacţiile emoţionale “înregistrate” de-a lungul vieţii.
↧
4 semne clare că ai probleme grave la rinichi! Nu le ignora...
Rinichii filtrează sângele, pentru a produce urina și odată cu ea, îndepărtează toxinele din organism. Au forma unor boabe de fasole și mărimea unui pumn. Rinichii sunt organe vitale, care ajută la echilibrarea electroliților din organism, la producerea globulelor roșii și la întărirea sistemului osos.
Afecțiunile renale pot duce la apariția bolilor grave, iar primele simptome, că rinichii tăi se află în pericol sunt: greață, amețeală, vărsături sau dureri de spate...
↧
↧
Cum să faci ca să nu se mai aburească oglinda din baie...Trucuri pe care orice gospodină trebuie să le afle!
Dacă ar fi să alegi o încăpere din casă, pe care să o vezi curată lună, cu siguranță ai opta pentru baie. Cum este locul unde ne ocupăm de îngrijirea personală, majoritatea oamenilor acordă o mare atenție asupra aspectului, mirosului și curățeniei din baie.
Cum există situații în care baia este folosită de mai multe persoane din casă, această încăpere ajunge să se murdărească foarte repede. De la petele de pe oglindă și până la firele de păr din scurgere, toate ne dau bătăi de cap atunci când trebuie să facem curățenie în baie.
Curățenia nu trebuie făcută neapărat cu ajutorul substanțelor chimice, care ne afectează sănătatea, de aceea am găsit pentru voi, opt metode care să îți transforme baia în cel mai curat spațiu din casă.
↧
A stropit roșiile și castraveții cu acest amestec și nu au mai fost niciodată atacate de boală!
Nu sunt un grădinar foarte priceput, dar, odată ce m-am hotărât să-mi cultiv singur legumele în grădină, am ales să nu folosesc deloc chimicale la fertilizarea lor.
Vreau ca eu și familia mea să mâncăm cât mai sănătos, așa că încerc să pun mereu pe masă doar produse naturale și sănătoase.
↧
Nu mai aruncați resturile de aluat! Cu ele puteți pregăti cel mai delicios aperitiv!
Un articol de Ileana Mladinoiu
Pe zi ce trece, constat că ar trebui să nu mai aruncăm nimic atunci când ne apucăm de gătit. Ați citit de cojile de lămâi, banane, de apa în care ați fiert legume, de zațul de la cafea etc.
Toate pot fi reutilizate într-un mod surprinzător. Ca și acest aperitiv pregătit din resturi de aluat folosit pentru o tartă sau plăcintă, de exemplu.
↧
Ți s-a spus că fulgii de ovăz sunt buni pentru sănăate... Iată ce nu ți-a fost spus!
Un articol de Mihaela Iliescu
Fulgii de ovăz care se pot procura din orice magazin sunt o hrană minunată pentru organism. Cu toate acestea, fie nu se prepară corect, pentru a-şi păstra proprietăţile, fie se consumă în exces.
Constituie un aliment ideal pentru copiii care sunt în creştere, dar felul în care sunt consumaţi este impropriu...
↧
↧
4 moduri prin care faci diferența între un atac de cord și un atac de panică!
Atacul de cord și cel de panică sunt destul de asemănătoare, ambele au simptome precum dureri puternice în piept, transpirație, incapacitatea de a respira și greață. Având atâtea simptome în comun, oamenilor le este foarte greu să facă diferența între ele.
Iată cum le recunoști!
↧
Ce indică părul cărunt despre sănătatea corpului!
Părul alb este asociat în general cu vârsta înaintată, dar nu numai trecerea anilor determină încărunţirea părului. Mai ales când apare în tinereţe, încărunţirea părului este mai degrabă un semn că organismul nu funcţionează în parametri optimi.
În continuare îţi vom prezenta principalele probleme de sănătate pe care poate să le indice albirea prematură a părului, dar haide să vedem întâi care este mecanismul fiziologic prin care părul îşi pierde culoarea naturală.
↧
14 trucuri gastronomice dezvăluite de bucătarul şef al unui restaurant de renume!
De multe ori, chiar şi cele mai pricepute gospodine pot întâmpina probleme atunci când încearcă să reproducă acasă preparatele servite la restaurant. În astfel de cazuri, nu ingredientele folosite sunt problema, ci felul în care sunt îmbinate.
Ca să îţi uşurezi munca în bucătărie şi să prepari mâncăruri savuroase demne de restaurant, te vom învăţa astăzi 14 trucuri culinare folosite de cei mai buni gastronomi ai lumii!
↧
Iată cum tăcerea ne face fericiţi!
Sunt unele persoane cărora le place să comunice cu ceilalţi. Ele par mai deschise,mai sensibile la cerinţele şi nevoile celorlati. După cum ştim,de multe ori, doar prin comunicare se rezolvă unele situaţii şi se construiesc relaţii noi,deci a fi comunicativ este o calitate,o adevărată binecuvântare.
Dacă apar unele probleme,ele se datorează nu actului de comunicare, ci modului în care s-a realizat acesta. Nu este bine să fim duri în exprimare ,cum nu este bine,de asemenea, să nu fim sinceri atunci vrem să transmitem un mesaj interlocutorului nostru.
↧
↧
V-ați întrebat dacă nu cumva sunteți vinovați că aveți un copil fricos?
Un articol de Ileana Mladinoiu
Înainte de sărbătorile pascale, stând la un rând într-un magazin de alimente, am făcut cunoștință cu un copilaș tare drăgălaș, venit împreună cu mama lui la cumpărături.
Pe deasupra, era și foarte comunicativ, mai ales cu mine. Poate a simțit că iubesc enorm de mult copiii.
Mi-a spus imediat că-l cheamă Viorel și că este la “grădi”, termen cu care încep să mă familiarizez, pentru că eu am folosit mereu grădiniță.
↧
Ori de câte ori mănânci nuci sau alune, este bine să te gândeşti la aceste sfaturi!
Un articol de Mihaela Iliescu
Fie pentru că suferim de afecţiuni în care nu este recomandat consumul alimentelor de origine animală, fie pentru că ne aflăm într-o perioadă de post religios sau am ales să devenim vegani (alegerea ideală pentru sănătate şi pentru salvarea animalelor), este bine să şim că fructele nuciferelor pot lua locul cărnii, din toate punctele de vedere.
↧
16 obiceiuri dezgustătoare, dar care ne produc satisfacţie! Numărul 11 îl vedem zilnic pe stradă...
Trebuie să recunoaştem, corpul omenesc este departe de a fi perfect. Oricât atenţie am acorda igienei, şi oricât ne-am aranja şi dichisi, secreţiile corporale precum transpiraţia, ceara din urechi şi mucozităţile nazale nu pot fi controlate şi nici împiedicate!
Cu toate că multe dintre obiceiurile pe care le vom enumera astăzi sunt cu adevărat dezgustătoare, sunt şi cazuri când ele ne produc şi o anumită stare de satisfacţie. Chiar dacă, de regulă, ascundem aceste mici ciudăţenii, uneori „activităţile” precum scobitul în nas sau curăţarea cerii din urechi ne sunt de fapt pe plac!
Iată care sunt cele 16 obiceiuri dezgustătoare care ne produc şi plăcere:
↧